Biografie

                                               Ab Lakeman.

Hoi wat top dat je even een kijkje komt nemen op mijn website.
Ik zal mezelf even voorstellen,

Mijn naam is Ab Lakeman geboren en getogen in de prachtige stad Alkmaar.
Het muzikale komt veel voor bij mij in de familie. Bij mijn moederskant was mijn opa de 1e orgeldraaier van Alkmaar. Bij mijn vaderskant, kon mijn oma mooi zingen en mijn vader en een broer van hem hadden een mooie stem maar hebben er nooit iets mee gedaan!

Op mijn 15de heb ik voor het eerst op het podium gestaan in Buurthuis De Wachter,
op het schermereiland  Rooie Dorp. Daar deed ik mee aan een playbackshow als Andre Hazes, welke op dat moment en nu nog steeds een groot voorbeeld is voor mij en voor zo velen.
In de loop der jaren ben ik op advies van een aantal mensen de liedjes van Andre zelf gaan zingen en na een aantal zanglessen genomen te hebben kwam ik er achter dat ik toch wel talent had en zo is alles begonnen.

Wat voor mij persoonlijk heel belangrijk is om zeker te zingen met gevoel en emotie,
je hele ziel en zaligheid, want je vertelt in de minuten dat je zingt een heel kort verhaaltje en dat moet je zeker over kunnen brengen want zingen is toch een emotie!

Ik kan met heel veel trots vertellen dat ik de afgelopen jaren op heel veel diverse podia gestaan heb, onder andere op De Henry Dunant van het rode kruis, gevangenis de Corridor in Zeeland, de Voedselbank in Rotterdam, Radio NL, De Zonnebloem, De Zomertoer,
diverse zorginstellingen, Cafés, Warchild, Stichting Opkikker en ga zo maar door.

Tijdens diverse optredens heb ik ook met diverse grote artiesten gestaan zoals:
Rene Froger, Peter Beense, Mick Harren, Ans Tuin, Django Wagner, Joost de Vries,
Lesley Williams.

Nu is de tijd aangebroken om zelf teksten en nummers te gaan schrijven en deze uit te gaan brengen, dit kan uiteindelijk met de juiste mensen om me heen en heb deze ook gevonden.
Het is natuurlijk helemaal prachtig en eervol om grote en kleine hits van andere,
collega artiesten te kunnen en mogen te zingen maar het is toch ook geweldig om zelf wat uit te brengen.

Op dit moment zing ik een grote diversiteit aan nummers, van Jan Smit, Frans Bauer en vele anderen. Maar natuurlijk ook bij de Jordaanse gezelligheid kan je bij mij terecht, van nummers van tante Leen, Johnny Jordaan, manke Nelis en nog veel meer.
Maar wilt u een avond vol met Andre Hazes hits kan u ook bij mij terecht, en ik heb er zelfs een hele act bij, met hoed, bril en jas. Deze act wordt al veel geboekt. Maar ook Engelstalig draai ik me hand niet voor om. 


Veel plezier met het rondkijken op mijn website en wie weet tot ziens tijdens een optreden ergens in het land.

Geen opmerkingen: